Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Λίγα λόγια για μας

Το Focaccino είναι μια αφοσιωμένη ομάδα ταλαντούχων ατόμων που παρέχουν σπιτικές χειροποίητες πίτες και αρτοσκευάσματα, viennoise, γλυκά, υψηλής ποιότητας καφέ, και μια πλούσια ποικιλία τροφίμων που καθορίζουν τη σύγχρονη εμπειρία στον χώρο του bakery & coffee. Το menu μας φτιάχνεται καθημερινά με άριστης ποιότητας υλικά. Η απαράμιλλη γεύση των προϊόντων μας και η υψηλή διατροφική τους αξία αποτελούν εγγύηση και για τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Οι επαγγελματίες σεφ και ζαχαροπλάστες μας χρησιμοποιούν καθημερινά νόστιμα υλικά σε συνδυασμό με τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό αλλά και τις υψηλότερες προδιαγραφές υγιεινής για να δημιουργήσουν προϊόντα πραγματικά ανώτερα σε ποιότητα. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας προϊόντα πρωτοφανούς ποιότητας και άριστη εξυπηρέτηση καλύπτοντας το μέγιστο δυνατό των καθημερινών διατροφικών αναγκών του πελάτη μας σε ένα περιβάλλον φιλικό και οικείο. Δίνουμε έμφαση στην άριστη εξυπηρέτηση για τον απλούστατο λόγο του ότι η ικανοποίηση σας είναι και ο μεγαλύτερος στόχος μας. Αντιμετωπίζουμε τους υπαλλήλους μας σαν οικογένεια και προσπαθούμε καθημερινώς να τους παρέχουμε ένα θετικό και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας. Η φιλοσοφία μας είναι "we think globally, but act locally", γεγονός που αντιπροσωπεύει την καθημερινότητα μας σε ότι και αν κάνουμε.

Σκοπός μας ήταν να δώσουμε στη παραδοσιακή μέχρι τώρα έννοια του "φούρνου" μια νότα καινοτομίας που έρχεται να συναντήσει τη μοντέρνα πλέον τάση "coffee to go". Στόχος μας ήταν να φέρουμε σε αρμονία τις δύο αυτές έννοιες όσο πιο επιτυχημένα γίνεται. Η τάση "coffee to go" εφαρμόζεται παγκοσμίως πλέον στο χωρό της εστίασης και έχει εδραιωθεί ως "lifestyle product" ενώ η εικόνα αυτή ολοένα και αναπτύσσεται. Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία δημιουργήσαμε το Focaccino και το προετοιμάσαμε για την αγορά. Στο επίκεντρο αυτής της φιλοσοφίας τοποθετήσαμε τις άριστης ποιότητας σπιτικές μας πίτες και την φοκάτσια μας, μη παραλείποντας τον καθημερινά αλεσμένο επώνυμο καφέ μας, στοιχεία συνδυασμένα με μια μοδάτη νεανική κουλτούρα που κάνει τη διαφορά στο χώρο του καφέ.

Διαθέτουμε μια ενθουσιώδη, χαμογελάστη ομάδα απο νέους επαγγελματίες που ανυπομονεί να σας εξυπηρετήσει γιατί ΕΣΕΙΣ που μας εμπιστεύεστε αποτελείτε την καρδιά του Focaccino.

Πως γεννήθηκε η ιδέα

Οι ιδρυτές της εταιρείας Focaccino είναι δύο νέοι επιχειρηματίες φανατικοί λάτρεις της πίτας. Στην καθημερινότητα τους, κατά την διάρκεια των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, αναζητούσαν να γευτούν μια παραδοσιακή και ποιοτική πίτα όπως είχαν συνηθίσει από την παιδική τους ηλικία. Μία πίτα χειροποίητη, με ελαιόλαδο και βούτυρο.

Αυτή η πίτα λοιπόν, με συνταγή, αρώματα και τις εικόνες που την συνοδεύουν δεν υπήρχε στην αγορά. Έτσι λοιπόν αποφασίσανε να ανοίξουν το δικό τους κατάστημα με αφορμή τη παραδοσιακή και ποιοτική πίτα! Παίρνοντας τις συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς, μετατρέψανε τα φλιτζάνια και τα κουταλάκια σε γραμμάρια, επιλέξανε από όλη την αγορά τα πιο εκλεκτά υλικά και ανοίξανε το πρώτο τους κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο με την ονομασία Focaccino από το λατινικό ρήμα Focus, δηλαδή το ζεστό και φουρνιστό. Πέρα από τις περίφημες πίτες, το πρώτο αυτό κατάστημα πουλούσε μοναδικά hot - dogs και grilled cheese sandwiches, φουρνιστή focaccia από ελαιόλαδο και σάντουιτς, φρεσκοψημένα γλυκά από όλο τον κόσμο, εκλεκτό καφέ και όλα αυτά σε εξαιρετικές τιμές για την άριστη ποιότητα τους.

Το κατάστημα έγινε γρήγορα γνωστό, χάρη στους καθημερινούς και φανατικούς πελάτες που απέκτησε από τις πρώτες κι όλας μέρες λειτουργίας του. Συνεπώς, όλη αυτή η αγάπη και η υποστήριξη των πελατών είχε ως αποτέλεσμα την άμεση κατασκευή ενός δεύτερου καταστήματος στο Γουδή. Σήμερα η εταιρία σχεδιάζει την ανάπτυξη της και σε άλλα σημεία του λεκανοπεδίου μέσω σύστηματος Franchise με φίλους και συνεργάτες. Το όραμα της εταιρείας: Να προσφέρει κάθε μέρα στους πελάτες της, εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα από νόστιμα υλικά με άρτια και φιλική εξυπηρέτηση.

Το όραμα μας, η αποστολή μας, οι αρχές μας

Όραμα μας είναι το Focaccino να εδραιωθεί στη συνείδηση του καταναλωτή ως το σήμα κατατεθέν της επιτυχίας ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της ποιότητας, της φροντίδας, της ακεραιότητας, της αξιοπιστίας, της σκληρής δουλειάς και της καινοτομίας.

Αποστολή μας είναι η μέγιστη δυνατή κάλυψη των διατροφικών αναγκών του καταναλωτή προσφέροντας του ταυτόχρονα νέες γευστικές εμπειρίες και εξασφαλίζοντας του καθημερινή απόλαυση που αποκλειστικά και μόνο στα Focaccino θα μπορεί να βρεί.

Οι συνεργάτες μας, θεμελιώδης λίθος στην επιτυχία μας

Είμαστε αξιόπιστοι, συνεπείς και υπεύθυνοι στον αγώνα μας για την επίτευξη των επαγγελματικών μας στόχων.

Καλλιεργούμε την επιθυμία, τον επαγγελματισμό, τη θετική ενέργεια και το ζήλο στη συνείδηση όλων των συνεργατών μας για την εξασφάλιση τόσο της επιτυχίας όσο και της βιωσιμότητας της επιχείρησης μας.

Φροντίζουμε να παρέχουμε ευκαιρίες για αναγνώριση , επιτυχία, κίνητρο, ανάπτυξη και πρόοδο.

Τα προϊόντα & οι υπηρεσίες μας, μας οδηγούν σε ανάπτυξη

Επιλέγουμε υπεύθυνα, έμπειρα, ταλαντούχα και ικανά στελέχη με ήθος και συνέπεια.

Προσφέρουμε υπηρεσίες και προϊόντα που "διαφέρουν" και έτσι ενισχύουμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.

Επενδύουμε συνεχώς σε νέα προϊόντα για να διασφαλίσουμε την "ιδιαιτερότητα" μας σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

Το κοινό μας

Ποιός δεν αναζητά την οικογενειακή θαλπωρή μέσα απο τα σπιτικά αρώματα, τις εικόνες της παραδοσιακής μαμάς ή της γιαγιάς στο σπίτι τη στιγμή που ζυμώνουν & ανοίγουν φύλλο με ελαιόλαδο για να φτιάξουν μια χειροποίητη πίτα ημέρας για να ευχαριστήσουν τα μέλη της οικογένειας;

Όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, όπως επίσης όλοι είναι ικανοί στο να εκτιμήσουν τη καλή ποιότητα στο καφέ και να συνδέσουν αυτό το φυσικό προιόν στο τρόπο ζωής τους όχι μόνο ως ανάγκη αλλά εξίσου ως απόλαυση και χαλάρωση. Αναμφισβήτητα το γεγονός αυτό κατοχυρώνει το καφέ ως αναπόσπαστο κομμάτι τόσο της κουλτούρας όσο και της καθημερινότητας μας.

Αυτές λοιπόν οι σπιτικές εικόνες σε συνδυασμό με το καφέ κατάφεραν να φέρουν κοντά όλες τις γενιές και όλες τις κουλτούρες του κόσμου.

Ποιοτικός έλεγχος

Αρχή και δέσμευση του Focaccino είναι να παρέχει στους πελάτες του προϊόντα που να καλύπτουν πλήρως τις συμβατικές τους απαιτήσεις (συμπεριλαμβανομένων των πιθανών ευαίσθητων καταναλωτών), να συμμορφώνεται με τις σχετικές νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις (συμπεριλαμβανομένων των συστάσεων των αρμόδιων αρχών) και να επιτυγχάνουν τους στόχους που θέτει η εταιρία, αναφορικά με την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της προς το τελικό καταναλωτή.

Για τον λόγο αυτό επιλέγουμε με αίσθημα ευθύνης τις πρώτες μας ύλες, τα συστατικά αλλά και τα υλικά συσκευασίας μας, ενώ παράλληλα τηρούμε αρχεία με τις προδιαγραφές και τα πιστοποιητικά των προμηθευτών. Φροντίζουμε οι συνθήκες παραγωγής, αποθήκευσης, μεταφοράς και παράθεσης των προϊόντων μας να είναι σύμφωνες με τους κανόνες διεθνής πρακτικής.

Επενδύουμε στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση του προσωπικού μας, ενώ παράλληλα παρέχουμε όλους τους απαιτούμενους πόρους για την εφαρμογή διατήρησης και συνεχής βελτίωσης του Συστήματος Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, HACCP (βάσει του Condex Alimentarius) όπως αυτό ορίζεται στον Ευρωπαϊκό κανονισμό (ΕΚ) 852/2004, άρθρο 5, σύμφωνα με το οποίο η εταιρία FOCACCINO εξασφαλίζει ότι όλα τα στάδια της παραγωγικής της διαδικασίας βρίσκονται υπό τον έλεγχο των απαιτήσεων που καθορίζει η Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία.

Το Σύστημα HACCP, αποτελεί το εργαλείο για την αξιολόγηση των κινδύνων, τον εντοπισμό των κρίσιμων σημείων και την θέσπιση ενός συστήματος ελέγχου πρόληψης και ασφάλειας των τελικών προϊόντων που διατίθενται στον καταναλωτή, αποδεικνύοντας το σεβασμό στις αρχές προστασίας του περιβάλλοντος. Η εξειδικευμένη ομάδα Ασφάλειας τροφίμων της εταιρίας σε συνεργασία με εξωτερικούς συμβούλους, έχουν την ευθύνη της παρακολούθησης και του συντονισμού της εφαρμογής του συστήματος και βρίσκονται στη διάθεσή σας για να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απορία σας.

EKE - Eταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Προσπαθούμε να είμαστε υπεύθυνοι και να συνεισφέρουμε ενεργά στη κοινότητα. Προτείνουμε στους συνεργάτες μας τα προϊόντα που απομένουν στο τέλος της ημέρας να προσφέρονται σε κοινοφελείς οργανισμούς και σε άτομα με ανάγκη γιατί πιστεύουμε ακράδαντα στη κοινωνική συνεισφορά, γεγονός που μας αντιπροσωπεύει και το εφαρμόζουμε καθημερινώς με κάθε δυνατό τρόπο. Στην πραγματικότητα, η εταιρική κοινωνική ευθύνη Focaccino υπάρχει σε βάθος σε όλη την επιχείρησή μας. Παρακάτω θα βρείτε μία από τις δεσμεύσεις μας, με βάση τις οποίες εργαζόμαστε κατά τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο.

Τα Focaccino στηρίζουν τη Παιδόπολη Αλίμου " Άγιος Ανδρέας"

Λίγα Λόγια για τη Παιδόπολη « Άγιος Άνδρεας» Η Μονάδα λειτούργησε αρχικά από το 1947 με την επωνυμία Αναρρωτήριο Παίδων, κατόπιν δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο του Ολλανδού Φαν Βαίκ. Το 1955 με δαπάνες του Δημοσίου χτίστηκε διώροφο κτίριο 1.000 τμ για να φιλοξενήσει παιδιά. Τη δεκαετία του 70 οι ανάγκες άλλαξαν, καταργήθηκε η παλαιά μορφή του πλαισίου και τότε μετονομάσθηκε σε Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» Καλαμακίου και φιλοξενούσε παιδιά. Το 2003 έγινε αυτόνομη αποκεντρωμένη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας και εφάρμοζε Πρόγραμμα Ανάδοχης Φροντίδας και Υιοθεσίας για τα παιδιά που φιλοξενούσε.

Σήμερα η Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» σύμφωνα με το Ν. 4109/2013, ΦΕΚ 16 Α("Περί Κατάργησης και συγχώνευσης νομικών προσώπων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις") ανήκει στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής κι εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας. Το Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Α. ορίζεται στο υπ΄αριθμ 481/7-10-2013 ΦΕΚ (ΤΕΥΧΟΣ Υ.Ο.Δ.Δ.) περί ορισμού μελών Δ.Σ. του ΚΚΠΠΑ.

Η Παιδόπολη λειτουργεί ως Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας για παιδιά από 3-12 ετών και φιλοξενεί 32 παιδιά.

Δραστηριοποιείται στο τομέα της Παιδικής Προστασίας, το παραγόμενο έργο της, περιλαμβάνει τη φιλοξενία, την εκπαίδευση, την διασκέδαση κ.ά. ανήλικων 3-12 ετών, που αποδεδειγμένα είναι απροστάτευτα και στερούνται οικογενειακής φροντίδας.

Στους σκοπούς της Παιδόπολης περιλαμβάνεται και η προετοιμασία των Ανήλικων Φιλοξενούμενων για την ομαλή ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, είτε με την επιστροφή τους στο φυσικό τους περιβάλλον ή με την τοποθέτησή τους σε ανάδοχη οικογένεια και στην συνέχεια αν οι συνθήκες το υπαγορεύουν στην υιοθεσία τους.

Καριέρα @ Focaccino

Επειδή οι απαιτήσεις των καταναλωτών μας αυξάνονται διαρκώς , επειδη οι τάσεις στο χώρο της εστίασης ανανεώνονται καθημερινώς, επειδή το πελατειακό μας κοινό αυξάνεται συστηματικά με αποτέλεσμα την ραγδαία άναπτυξη μας και την επέκταση των καταστημάτων μας με στόχο την ικανοποίηση όλων αυτών των αναγκών , ευκαιρίες εργασίας προκύπτουν καθημερινά στην εταιρία μας. Θέλουμε να μεγαλώσουμε μαζί.

Μπορείτε ακόμα να στείλετε την αίτηση σας στα κεντρικά γραφεία σημειώνοντας θέση και κατάστημα προτίμησης:

Focaccino

Υπόψιν Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού

Λ.Ποσειδώνος 32, Π.Φάληρο, 17561

Τηλ:210 9843310 + , Fax: +210 9843315

Εmail: bio@focaccino.gr
FOCACCINO | all rights reserved